За съдържанието на вашия уеб сайт

Първото правило, с което се среща всеки начинаещ в Интернет, е правилото "Content is King". Казано на български - "Съдържанието е Кралят!".
Така че никога не забравяйте: каквито и дизайнери да наемете, в крайна сметка ключова роля за вашия успех или неуспех в Мрежата ще играе съдържанието, с други думи - текстовете и материалите, които самите вие ще трябва да подготвите за вашия сайт.

Причините за това са две и те са съвсем прости:

Мислете за сайта си като за списание, което искате да издадете. Колкото и красиво и лъскаво да е вашето списание, то не би имало смисъл ако в страниците си не съдържа интересна и полезна информация.

Тук ще ви предложим четири прости, но доказани в практиката съвета, които ще ви помогнат при подготовката на информацията за вашия сайт. Ако ги следвате, шансовете вашия уеб сайт да стане успешен ще се увеличат многократно.


Преди всичко, решавайте проблеми
Вероятно ще ви прозвучи грубо или цинично, но никой не се интересува от вас и вашата фирма. Всеки влиза във вашия сайт с някакъв свой проблем, който иска да реши. Не занимавайте хората със себе си, а се постарайте да решите проблема който ги е довел във вашия сайт. Това е единственият начин да успеете в Интернет.

Предложете същностна информация, която ви отличава от другите
Когато пишете един текст, винаги си задавайте въпроса "какво казвам с този текст и има ли смисъл да го казвам"? Един типичен пример за излишен и безсмислен текст:
"В нашата фирма работят компетентни и опитни специалисти." Питате защо е излишен? А смятате ли, че някой би написал в сайта си "в нашата фирма работят неопитни и некомпетентни некадърници"?

Подобни текстове не само не ви помагат, но в същност отблъскват вашите посетители, просто защото им губят времето, а никой не обича това.

Друга подобна безсмислица е и срещания в много сайтове текст - "Ние предлагаме висококачествени продукти на разумни цени..." Сякаш всички останали твърдят, че предлагат скъпи боклуци ...

Неотдавна влязох в сайт на колеги, в главата на който с огромни букви се мъдреше надписът "Ние предлагаме най-добрите решения. Ние сме професионалисти!" ... Мъча се да си представя посетителя, очаквал да прочете "Нашите решения са лоши! Ние изобщо не си разбираме от работата" ...

Изхвърлете подобни безсмислици от сайта си! Те правят вашия сайт безличен и карат посетителите да се съмняват във всяка ваша дума!


Предложете цялата информация
Преди още да започнете да подготвяте текстовете, решете каква ще е основната цел на вашия сайт. След това подчинете цялата информация на целта, която преследвате. Предложете наистина всичката нужна за целта информация.

Ако например целта ви е да продавате даден продукт, включете наистина цялата информация, която е нужна на клиентите за да вземат решение за покупка. Това значи цени, технически характеристики, условия и срокове на доставка, условия и срокове на плащане, гаранции и т.н.

Ако сте пропуснали нещо, не очаквайте посетителите да вдигнат телефона и да ви попитат. Повечето от тях няма да го направят и така ще сте ги загубили като клиенти.


Предложете допълнителна полезна информация
Интернет е територия на полезната и безплатна информация!

Google.com, отдавна направил собствениците си милиардери, в същност предлага ... безплатна услуга! Предложете на вашите посетители нещо полезно, което те да научат от вашия сайт, дори и да не станат ваши клиенти. Успешните сайтове в Интернет са неизменно тези, които предлагат полезна информация на посетителите си. Включете в сайта си достъпни и полезни материали за вашите продукти или услуги. С това ще постигнете поне три положителни ефекта:

  • Ще затвърдите убеждението у вашите посетители, че сте специалисти в областта си и че сте наистина наясно с това, с което се занимавате.
  • Вашите посетители ще си тръгнат от вашия сайт обогатени с нещо, а това рано или късно ще ви се отплати.
  • Така ще увеличите и шанса търсещите машини да открият вашия сайт и да насочат повече посетители към него.

Нека не забравяме, че най-успешният сайт за всички времена, Google.com, отдавна направил собствениците си милиардери, в същност предлага ... безплатна услуга!

Благодарим Ви че сте тук.
автор: Атанас Георгиев
Автор на този сайт и всички статии в него.

Вие четете оригиналната авторска статия. Кликнете тук за да научите за фалшификатите ...

Пълна версия | Мобилна версия