Пазете се от сайтове-ментета!

Напоследък все по-често откриваме, че авторските статии, поместени в този сайт, се копират съвсем безогледно от всякакви новоизлюпени "дизайнери", които чрез тях се стремят да създават у посетителите си лъжливо впечатление за професионализъм и компетентност.

Разбира се, това донякъде ни радва! Още от училище ни е известно, че двойкаджиите преписват от отличниците, а ние нямаме нищо против да бъдем признати за отличници.

Длъжни сме обаче да ви предупредим, че в Интернет кражбите на интелектуална собственост и плагиатството са доста разпространени. В Интернет се краде лесно, а кражбите трудно се откриват и още по-трудно се преследват, особено в страна като нашата.

Другият проблем е, че в Интернет е много лесно да излъжеш. Не говоря за лъжи в чатовете в стил "никой не знае, че съм куче", а за нагли лъжи, като тази да си припишеш авторството на статия, която не си писал, или да настояваш, че си "опитен уеб дизайнер", макар че сайтът, в който пишеш това е първият в живота ти ...

За съжаление, в нашата страна, където крадци, обирджии и корумпирани държавни чиновници се разхождат по улиците, а нормалните хора се крият зад решетките на собствените си домове, това не само е възможно, но и доста разпространено. За още по-голямо съжаление, все още има и хора, които се хващат на въдицата ...

Внимавайте! Ако видите сайтове, в който се съдържат същите, или подобни на текстовете, които четете тук, без да е упоменат автора с линк към www.bgpro.com, пазете се! Хората от такива сайтове ще ви убеждават колко опитни, компетентни и талантливи са, но не забравяйте, че крадецът си остава просто крадец, независимо като какъв се представя.

Благодарим Ви че сте тук.
автор: Атанас Георгиев
Автор на този сайт и всички статии в него.


Пълна версия | Мобилна версия