Уеб сайт - откъде да започна?

Много хора се чувстват объркани при първите си стъпки към Интернет сайта. В същност, нещата не са никак сложни: за да бъде успешен вашия сайт е нужно да си отговорите на няколко съществени въпроса, дори още преди да ни се обадите.

Защо?

Преди всичко е нужно да изясните за себе си (и за нас) какви цели ще преследвате с този сайт.

Дали ще искате да постигнете високотехнологичен имидж на вашата фирма, ще желаете да информирате потенциалните си клиенти или ще предоставяте следпродажбена поддръжка на съществуващите си клиенти?

Коя ще е основната ви цел: Корпоративен имидж? Маркетинг? Реклама? Продажби? Проучвания? Вашият уеб сайт ще изпълнява всички тези функции. Една от тях обаче трябва да е водеща.


За кого?


Следващият етап е дефинирането на групата от хора, към които ще бъде насочен сайта.

Очевидно, построяването на уеб сайт посещаван от тинейджъри ще изисква различни похвати от сайт, предназначен за предприемачи и бизнесмени.


Какво да включва?

В същност посетителите на вашия сайт не се интересуват от вас и вашата фирма! Всеки от тях иска да реши някакъв свой проблем. Ето защо не бива прекомерно да занимавате посетителите си със себе си и фирмата си. Старайте се да решите проблема, който ги е довел при вас.

Ето някои от най-честите въпроси, които вашият посетител ще си задава, влизайки във вашия сайт. Постарайте се да му отговорите:

  • Какво предлага вашата фирма и на какви цени?
  • С какво се различават вашите стоки (услуги) от тези на другите?
  • Имам въпрос към вас, как най-бързо и лесно да го задам?
  • Къде и как мога да закупя (поръчам) тези стоки (услуги)?
  • Какво ново предлагате?
  • Купих си ваш продукт, но имам проблем с него. Какво да направя?
  • Защо да предпочета точно вас?
  • Защо да си купя точно този, а не онзи продукт?

Още съществени подробности относно съдържанието на вашия сайт, прочетете нашата статия за това какво да включите в съдържанието на сайта.


Как да изглежда?


Разбира се, това е изцяло наша работа! Все пак, на всички ни е известно, че колкото хора има по света, толкова са и вкусовете.

Ето защо, изключително полезно за успешната ни съвместна работа ще е да прегледате web сайтовете поне на вашите конкуренти. Кои от тези сайтове ви харесват? Кои не? С какво искате да сте различни? Кое точно ви е харесало? И кое - отблъснало?

Полезно би било освен това подробно да разгледате нашето портфолио със сайтове, които сме изградили. Така ще придобиете представа за това, какво можем и как го правим. Ако видяното ви хареса, обадете ни се.


А след това?


След това, вашият сайт ще премине през следните лесни за следване стъпки:

1

Свържете се с нас, като ни съобщите за вашите желания, нужди и предпочитания относно сайта, който искате да построим.

2

Веднага щом получим вашето искане, ние ще ви отговорим с предварителна оценка за вашия проект, заедно с някои въпроси, които да изясним с оглед успешното изграждане на сайта.

3

След като веднъж определим изискванията, цената и сроковете на изпълнение, ще започнем изграждането на вашия сайт. На този етап ще е нужно да потвърдите вашата ангажираност в проекта, превеждайки по наша сметка 50% от уговорената сума.

4

Във всеки етап от работата по вашия сайт ще имате възможност да следите онлайн процеса на изграждането му и при нужда, да правите своите забележки и коментари.

5

Щом приключим изграждането, вие ще трябва да одобрите вашия сайт. Ние гарантираме, че ще положим всички възможни допълнителни усилия, за да бъдете удовлетворени от обема и качеството на работа, в съответствие с предварителните ни уговорки. Едва тогава ще преведете по нашата сметка и останалата част от общата крайна цена.

6

В този последен етап, вашият сайт ще бъде инсталиран на окончателното си място (уеб сървър) и ще бъде интензивно тестван в реални условия (real-life test). След пускането на сайта онлайн, ние ще поемем безплатно поддръжката му през първия месец.

Дори и след това, ние няма за ви изоставим. Ако желаете, ние ще поемем поддръжката и актуализацията на вашия сайт. За повече информация по въпроса, прочетете страницата с нашите услуги по поддръжка и актуализация на уеб сайт.

Благодарим Ви че сте тук.
автор: Атанас Георгиев
Автор на този сайт и всички статии в него.

Вие четете оригиналната авторска статия. Кликнете тук за да научите за фалшификатите ...

Пълна версия | Мобилна версия