Поддръжка и актуализация на уеб сайта

Няма нищо по-безсмислено от стар вестник
и неактуален сайт.

Нима не ви се е случвало да посетите сайт, който очевидно не е бил "пипан" от месеци или дори години? Нима не сте виждали сайтове с "новини", датиращи от ... примерно 2010 г.? Не ви ли се е случвало да видите в някой сайт цена, а след като се обадите във фирмата, да ви кажат че в същност тази цена отдавна не е такава?

Не позволявайте това да се случи с вас и вашия сайт!

Ако оставите вашият сайт неактуален дори и за миг, ще предизвикате незабавна загуба на доверие във вашата фирма!

Както сме споменавали и на други места в тези страници, основният проблем тук е, че посетителите инстинктивно пренасят качествата на сайта върху собствениците му. Ако сайтът ви изглежда запуснат и информацията в него е неточна и неактуална, изобщо не си правете труда да убеждавате клиентите си че, за разлика от вашия сайт, вашият бизнес в същност е във върхова форма. Просто никой няма да ви повярва ...

Да оставите сайта си без редовна поддръжка означава две неща:

  1. Вие сте хвърлили на вятъра парите, които сте платили за изграждането му.
  2. Вашият сайт вече не само няма да помага на бизнеса ви, но в същност ще му вреди!

Помислете само: ако вашият сайт съдържа неактуална информация и вашите контрагенти знаят, че не могат да му вярват, защо смятате че те ще вярват на вашите е-мейли, писма или факсове?

Вашият сайт може да бъде поддържан по два начина:

  1. От човек във вашата фирма, ако сайтът е оборудван със система за управление на съдържанието (CMS).

  2. От уеб дизайнерска фирма като нас, която по ваши заявки редовно да се грижи за актуалността на информацията в сайта.

Ако изберете първия вариант, имайте предвид, че за успешно и безпроблемно актуализиране на сайта е нужно човекът, който ще се грижи за това във вашата фирма, да бъде надлежно обучен. Освен това, актуализирането на сайта трябва да е част от ежедневните му задължения, а не нещо, което той прави "между другото". И най-вече запомнете: това не е по силите на вашата секретарка или на "момчето, което поправя компютрите в офиса"!

В случай че изберете втория вариант, освен очевидното преимущество, че за вашия сайт редовно ще се грижат професионалисти, вие си обезпечавате и още едно съществено предимство: професионалните уеб дизайнери могат много повече, отколкото ви позволява която и да е система за актуализиране на съдържанието.

Каквато и система за актуализация на съдържанието да си поръчате, и колкото и пари да платите за нея, помнете, че никоя система не може да ви позволи това, което може екип от професионалисти.

Накрая, бихме искали да привлечем вниманието ви и към едно наистина оптимално решение за поддържата на вашия уеб сайт. Решението се нарича аутсорсинг.

Всички подробности за този метод на "изнасяне на Интернет просъствието ви" във външна фирма, можете да прочетете в нашата статия Какво е аутсорсинг?.

Още информация, заедно с цени за поддръжката на сайтове, можете да намерите в тази статия.

 » Как можем да сме ви полезни?

  • Ако имате вече изграден сайт, но сте затруднени с поддръжката и актуализацията му, разгледайте нашите цени за поддръжка на уеб сайтове.
  • Всеки новоизграден или обновен от нас сайт получава един месец безплатна поддръжка и актуализация на информацията в него.
  • Всеки поддържан за повече от година от нас сайт, получава 25% (една четвърт) отстъпка от тарифите ни в случай че поискате неговия редизайн.

Свържете се с нас за още подробности »

Благодарим Ви че сте тук.
автор: Атанас Георгиев
Автор на този сайт и всички статии в него.

Вие четете оригиналната авторска статия. Кликнете тук за да научите за фалшификатите ...

Пълна версия | Мобилна версия