Актуализация и поддръжка на уеб сайтове

 » Защо ни е поддръжка на сайта?

Какво бихте си помислили за сайт, в който четете едни цени, а като се обадите във фирмата, цените се окажат съвсем други?

Какво бихте си помислили за сайт, в който "новините" датират примерно от миналата година?

А какво бихте си помислили за фирмата, притежателка на този сайт?

Запомнете: Когато потенциалните ви клиенти се изправят пред вашия сайт, те отъджествяват сайта с вашата фирма.

    За вашите посетители:

  • Ако сайтът ви е объркан, значи и работите във фирмата ви вероятно са объркани!

  • Ако сайтът ви изглежда непрофесионално, вашият професионалъм също е поставен под съмнение!

  • Ако сайтът ви дава невярна информация, значи не може да се вярва и на самите вас!
Кристално ясно и безкрайно просто, нали?

 » Колко струва поддръжката на уеб сайт?

Разбира се, на този въпрос не може да се даде универсален отговор, защото разходите за поддръжка зависят от обема и характера на сайта, както и варират в зависимост от обема и честотата на актуализациите.

Цените и възможностите, които предлагаме за поддръжка на вашия сайт, можете да прочетете в страницата ни с цени за поддръжка на уеб сайтове.

 » Не мога ли и сам да го правя?

При нас много често идват клиенти, които вече имат изграден сайт, но срещат сериозни проблеми с поддръжката му.

Повечето от тях са били подлъгани от разпространеното схващане, че е достатъчно сайтът да е оборудван със система за управление на съдържанието (CMS), за да може всеки във фирмата да го поддържа и актуализира.

Истината, за съжаление, се оказва доста по-различна. Противно на очакванията, работата с онлайн редактор на CMS е много по-различна от работата с програма като Word.

При работата с онлайн редактор, например ползването на рутинни процедури като "copy & paste" може да се окаже доста рисково и вредно за сайта, а качването на снимки "директно от фотоапарата", без предварително оразмеряване и оптимизиране на фотосите - направо пагубно. В някои случаи неща, които изглеждат наглед прости и очевидни за Word, приложени в един онлайн редактор водят до непредвидими резултати, които често са опасни за сайта.

При някои CMS-и пък, създаването на нови страници или елементи в менюто на сайта е толкова тежка и нелогична за "редовия" потребител процедура, че много потребители, вместо да създадат нова страница в сайта си, в същност го повреждат и той спира да работи.

По тези (и по някои други) причини, в случай че фирмата ви не разполага със специализиран и добре обучен персонал за поддръжка на фирмения сайт, но разчита на сайта в бизнеса си, поверяването поддръжката му на специализирана фирма обикновено се оказва по-евтиното и доста по-сигурно решение ...

Пълна версия | Мобилна версия