Защо трябва да имам уеб сайт?

Когато в офиса ни идват хора, желаещи да изградят Интернет сайт, почти винаги нашият първи въпрос към тях е "А защо смятате, че трябва да имате сайт?" За съжаление, много от отговорите са от типа "Ами защото всички май вече имат ..." или "Не знам, шефът каза да си поръчаме ..."

Интернет сайтът е наистина мощно оръжие в маркетинга, но като всяко оръжие, насочен в грешна посока, сайтът може и да ви навреди. В тази страница ще изброим пътищата, по които Интернет сайтът може да бъде реално полезен за фирмата ви. Прочетете ги внимателно и, сигурен съм, ще разберете защо наистина трябва да имате Интернет сайт.

Сайтът работи за вас 24 часа в денонощието

Няма никакъв друг начин да предоставяте последна, достоверна, изчерпателна и точна информация за фирмата и продуктите си 24 часа в денонощието, 365 дни в годината! Дори и когато вие спите, почивате или празнувате, сайтът ви работи за вас. За него няма почивен ден!

Намаляват разходите ви в офиса.

Виждали ли сте вашите сътрудници да прекарват часове на телефона в разясняване на оферти, спецификации, условия и цени? Уеб сайтът ще прави това вместо тях 24 часа в денонощието, при това в края на месеца той няма да чака заплата.

Повишава се доверието във вашата фирма

Един професионално изграден уеб сайт има огромно въздействие върху клиентите ви. Интернет се възприема като върхова технология и фирмите разполагащи с Интернет сайтове неизменно се ползват с висок кредит на доверие сред клиентите.

Поддържате непрекъсната връзка с клиентите

Когато клиентите ви вече ползват ваш продукт или услуга, те ще посещават вашия уеб сайт винаги, когато имат какъвто и да е въпрос или проблем с вашия продукт. Това е великолепен случай както да отговорите на въпросите и да решите техния проблем, така и да ги информирате за нови продукти и услуги на фирмата ви!

Получавате обратна връзка от клиентите ви

Много бизнеси по света биха дали "мило и драго" за да узнаят мнението на своите клиенти за стоките и услугите си. Недоволният клиент рядко се свързва с доставчика за да сигнализира за проблем. Той просто престава да бъде ваш клиент и забравя за вас! Ако на уеб сайта обаче им предоставите лесен начин да ви се "оплачат", имате уникалния шанс както да ги запазите като клиенти, така и да подобрите качеството си така, че проблемът никога вече да не се повтори.

Генерирате допълнителни поръчки

Ако продуктите или услугите ви могат да бъдат достатъчно добре описани и илюстрирани в един сайт, сега е моментът да предложите на вашите посетители да направят поръчка.

За съжаление у нас все още не евтините и надеждни системи за онлайн разплащания се срещат рядко, но дори и да се наложи клиентите да ви платят "по конвенционален път", вие все пак ще имате тяхната поръчка.

Получавате конкурентно предимство

Клиентите вече масово избират именно доставчици, които предоставят поддръжка на продукта си 24 часа в денонощието, тоест тези, които имат богат на информация сайт в Интернет.
Сайтът ви дава съществено конкурентно предимство и пренебрегването на този фактор сериозно вреди на бизнеса ви!

Имате глобално покритие

Мислите че излизането ви на световния пазар е трудно или невъзможно? Прави сте, ако нямате уеб сайт. С един Интернет сайт обаче вашият бизнес може да достигне до места, за които дори не сте и подозирали.

Ползвате насочен (таргетиран) маркетинг

Търсенето по ключови думи в Мрежата става все по-масов метод за издирване на подходящ доставчик. Ако имате професионално изграден сайт, до него ще достигат именно тези хора, които се интересуват точно от вашата стока или услуга. Никой друг метод за реклама няма тясната насоченост на Интернет сайта.

С вас е най-бързо развиващата се медия в историята

Историята не познава по-бързо развиваща се медия. Само преди петнайсетина години (1994 - 95) Интернет беше територия единствено за избраници! Сега Интернет е най-масовото средство да глобална комуникация. В България, през 1996 Интернет потребителите са били около 10 хиляди, през 2001 те са вече 600 хиляди, а по последни данни от средата на 2009, броят им вече наближава пет милиона и бързо се увеличава с всеки изминал месец!
Не пропускайте възможността да достигнете до тях лесно и бързо!
 » Как можем да Ви бъдем полезни?
  • Освен да проектираме и изградим вашия сайт, ние бихме могли преди това да анализираме цялостната дейност на вашата фирма и да установим онези "тесни места", в които един уеб сайт би бил най-полезен за фирмата ви и максимално би облекчил работата й.
  • Горното проучване би могло да стане и добра основа за наистина оптимално проектиране и изграждане на вашия сайт, съобразено както с конкретните особености на вашия бизнес, така и с вашите планове за бъдещо развитие.

Свържете се с нас за още подробности » Вие четете оригиналната авторска статия. Кликнете тук за да научите за фалшификатите ...

Успехи в Мрежата!
автор: Атанас Георгиев
Автор на този сайт и всички статии в него.

Пълна версия | Мобилна версия